5 Eylül 2015 Cumartesi

Fotokopi Makinesinin Adım Adım Çalışma Mantığı


Bu adımdaki resmimizde yazılı olduğu gibi fotokopi makinesinin çalışmasını anlatacağımız komponentler mevcuttur.Korona telinin drum alanı üzerindeki hareketi ile selenyum kaplı özel bir maddeden yapılmış olan drum yüzeyi pozitif yüklenir.
Fotokopi Makinesi


Pozitif yüklenen durum yüzeyine kopyalanmak istenen kağıt getirilir ve ışık demetine mağruz bırakılır.Bu ışık demeti yazıdan geçemez ve o bölgeler drum yüzeyi üzerinde pozitif kalmaya devam eder.Yazıların olmadığı yerlerdeki alanların ise tamamı nötrleşir. Bu sayede negatif yüklenmiş toner tozları pozitif yüklenmiş bölgelere yapışır .
canon kartuş


Alt kısımdaki tekli silindir yani Corone teli üzerinde yuvarlanmak suretiyle boş kağıdı şekildeki gibi pozitif yükler ve dram yüzeyinin alt tarafında bulunan krona tabakası yardımıyla pozitif yüklü kağıt drum yüzeyindeki ışık geçmemiş alanda yoğunlaşmış toner parçacıkları ile etkileşir .Son olarak üst taraftaki silindir çiftinden yani ısıtıp presleme yapan merdanelerden yaklaşık 169 santigratta geçerek kullanıma hazır halde çıktı olarak verilir.
Kıl Çadır


1 yorum: